Arteta reageert op uitspraken Slot over fitheid Nelson

18 september 2021, 16:57

De uitspraken van Arne Slot over de fysieke gesteldheid van Reiss Nelson hebben Mikel Arteta bereikt. De trainer van Arsenal werd zaterdag tijdens een Q&A gevraagd naar een reactie.

Slot kan zondag in de topper tegen PSV nog geen beroep doen op Nelson, die dit seizoen wordt gehuurd van Arsenal. "Het is best moeilijk uit te leggen waarom hij er niet bij is", gaf de Feyenoord-trainer tijdens een persmoment aan. "Het komt erop neer dat het conditioneel wel goed is, maar dat is anders dan wedstrijden spelen of een bepaald soort trainingen te ondergaan. Hij heeft bij Arsenal eigenlijk geen wedstrijden gespeeld. Toen hij bij ons ging trainen, ging de intensiteit ineens omhoog."

In Engeland werden de uitspraken van Slot uitgelegd als kritiek aan het adres van Arsenal. "Ik denk dat zijn woorden wat uit hun verband zijn gehaald. Wat ik kan zeggen is dat we al tien à twaalf jaar samenwerken met een geweldig bedrijf dat de intensiteit van de trainingen meet. Sinds we dat doen, hebben we de afgelopen drie jaar de de hoogste intensiteit gemeten", aldus Arteta.

"We hebben een geweldig sportwetenschappelijk team met personeel dat ik volledig vertrouw. Hopelijk is Reiss fit, krijgt hij geen last meer van blessures en gaat hij het goed doen, want hij is een toptalent", besloot de Spaanse manager.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen