'FC Barcelona gaat in winter poging doen voor Sterling'

'FC Barcelona gaat in winter poging doen voor Sterling'

18 september 2021 – FC Barcelona gaat in januari een poging ondernemen om Raheem Sterling over te nemen van Manchester City, zo bericht Diario Sport. Volgens de Spaanse sportkrant heeft de club van trainer Ronald Koeman afgelopen transferperiode ook al geprobeerd om 26-jarige Engelse aanvaller in te lijven.

Mateu Alemany, directeur voetbalzaken van Barcelona, zou zelfs naar Manchester zijn gevlogen om te onderhandelen met Manchester City. Vanwege de penibele financiële situatie behoorde alleen een ruil- of huurdeal tot de mogelijkheden. Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé en Sergi Roberto waren de spelers die Barça mogelijk in een deal met City wilde betrekken.

Barcelona en Man City zouden dicht bij een akkoord zijn geweest, maar uiteindelijk lukten het de partijen niet om een deal te sluiten. De Catalaanse interesse voor Sterling zou echter nog niet bekoeld zijn. Alemany is naar verluidt voornemens om de onderhandelingen in de winter weer op gang te brengen. Dat er bij Barcelona financieel weinig mogelijk is, maakt de komst van Sterling wel een lastige opgave.

Dat Barcelona zijn oog heeft laten vallen op Sterling, heeft te maken met het veranderde perspectief van de aanvaller in het Etihad Stadium. Waar de zeventigvoudig Engels international lange tijd onbetwist was onder Pep Guardiola, moet hij nu genoegen nemen met een plek op de bank. Dit seizoen verscheen Sterling nog maar één keer aan de aftrap. Vier maal mocht hij als invaller opdraven. De ontwikkeling van Ferran Torres en Phil Foden en de zomerse komst van Jack Grealish hebben zijn kansen op speeltijd doen afnemen.

gerelateerd