"Over een paar jaar zou Ven de Ven niet meer te betalen zijn"

18 september 2021, 11:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel heeft hoge verwachtingen van Micky van de Ven. VfL Wolfsburg slaagde er vlak voor het verstrijken van de zomerse transferdeadline in de twintigjarige verdediger over te nemen van FC Volendam. Volgens Van Bommel heeft de Duitse club op het juiste moment toegeslagen.

?De transfer van Van de Ven had nogal wat voeten in de aarde. De jonge verdediger wilde dolgraag de overstap naar Die Wölfe maken, maar Volendam en Wolfsburg slaagden er maar niet in overeenstemming te bereiken over de transfervoorwaarden. De Duitse club wilde twee miljoen euro neertellen voor de talentvolle Nederlandse verdediger, Volendam wilde meer geld zien.

Van de Ven en zaakwaarnemer Mino Raiola besloten daarop een arbitragezaak aan te spannen tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Die zaak werd gewonnen door Volendam, waarna de clubs toch weer met elkaar om tafel gingen. Wolfsburg deed uiteindelijk flink wat water bij de wijn en telde 3,5 miljoen euro plus een onbekend doorverkooppercentage neer voor Van de Ven.

Een flink bedrag voor een speler die alleen maar ervaring heeft opgedaan in de Keuken Kampioen Divisie, maar Van Bommel snapt wel dat zijn club diep in de buidel heeft getast. "Micky stond al veel langer op de lijst hier", zegt hij in De Telegraaf. "Hij is een speler met enorm veel kwaliteiten, maar pas twintig jaar en komt natuurlijk uit de Keuken Kampioen Divisie met FC Volendam. Micky zal moeten wennen, maar dat hoort ook bij de filosofie van de club: spelers laten doorgroeien. Over een paar jaar zou zo'n speler niet meer te betalen zijn voor een club als Wolfsburg."

Van de Ven wacht nog op zijn debuut voor Wolfsburg. Afgelopen dinsdag tegen Lille OSC in de Champions League (0-0) behoorde de Nederlandse verdediger voor het eerst tot de wedstrijdselectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen