Summerville en Harroui debuteren; monsterzege voor Wiegman

17 september 2021, 23:48

Enkele Nederlanders beleefden vrijdag op de buitenlandse velden een memorabele avond. Zo maakten Crysencio Summerville en Abdou Harroui hun eerste minuten voor respectievelijk Leeds United en Sassuolo. Sarina Wiegman begon haar nieuwe klus als bondscoach van Engeland met een monsterzege op Noord-Macedonië: 8-0.

Summerville

Crysencio Summerville verruilde Feyenoord in de zomer van 2020 voor Leeds United, maar speelde zijn wedstrijden daar tot dusver in het Onder 23-elftal. Vandaag kwam daar verandering in. Waar de negentienjarige aanvaller de afgelopen weken al bij de wedstrijdselectie zat, werd hem vanavond zijn eerste invalbeurt gegund. In de 67e minuut verving hij Raphinha, die Leeds eerder in de wedstrijd op 0-1 had geschoten tegen Newcastle United. Overigens had Allan Saint-Maximin daar nog voor rust 1-1 van gemaakt, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Harroui

Anders dan Summerville hoefde Harroui niet lang te wachten voor zijn officiële debuut in de hoofdmacht van zijn nieuwe ploeg. De 23-jarige middenvelder maakte vorige maand de overstap van Sparta naar Sassuolo, waar hij alleen in zijn eerste wedstrijd vanaf de bank moest toekijken. In de thuiswedstrijd tegen Torino van vanavond was er wel een invalbeurt voor hem weggelegd. Een geslaagd debuut werd het echter niet: Harroui stond op het veld toen hij Marko Pjaca namens Torino het enige doelpunt van de wedstrijd zag maken.

Wiegman

Ook Sarina Wiegman, tot afgelopen zomer de succesvolle hoofdcoach van de Oranjevrouwen, begon vanavond aan een nieuw avontuur. Haar taak is namelijk om de vrouwen van Engeland naar het WK van 2023 te loodsen. Wiegman kende een absolute droomstart, want haar ploeg won direct met liefst 8-0 (!) van Noord-Macedonië. Daarmee deed ze het beter dan Mark Parsons, haar opvolger bij Oranje, die in zijn eerste wedstrijd niet verder kwam dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Tsjechië.