Ekkelenkamp scoort in recordtempo bij droomdebuut

17 september 2021, 22:56

Jurgen Ekkelenkamp kende vrijdagavond een absoluut droomdebuut namens Hertha BSC. De van Ajax overgekomen middenvelder viel in bij een 0-1 achterstand tegen Greuther Fürth, maar hielp zijn ploeg dat om te draaien tot een 2-1 zege. Daarbij was de Nederlander ook zelf trefzeker; Ekkelenkamp stond nog geen minuut op het veld voor hij zijn eerste Hertha-treffer er al in had liggen.

Ekkelenkamp is inmiddels exact drie weken speler van Hertha BSC, maar wachtte nog op zijn debuut in het blauw-wit. De wedstrijd tegen Bayern München kwam nog te vroeg - overigens maar goed ook, want zijn ploeg ging met 5-0 onderuit - en ook aan zijn eerste keer in de wedstrijdselectie hield hij vorige week nog geen speelminuten over. Vandaag was het dus wel zover: na een uur spelen kwam Ekkelenkamp binnen de lijnen.

Enkele minuten eerder zag hij vanaf de bank hoe spits Branimir Hrgota de promovendus op voorsprong had geschoten. Ekkelenkamp leek zich te hebben voorgenomen dit niet lang te laten duren. Al bij de eerste aanval stormde hij mee naar voren en probeerde hij met een slim passje zijn spits in stelling te brengen, maar tot een schot kwam het niet. Het leverde Hertha slechts een corner op, maar dat bleek precies wat de ploeg nodig had. De voorzet uit die hoekschop viel perfect voor Ekkelenkamp, die uitstekend binnenknikte. Zo had hij niet meer dan een minuut nodig om zijn eerste treffer in het shirt van Hertha BSC te kunnen vieren.

De ploeg uit de Duitse hoofdstad was er op dat moment echter nog niet. Tien minuten voor tijd viel pas de winnende treffer, waarbij het opnieuw Ekkelenkamp was die hem leek te maken. De middenvelder gleed goed in op een voorzet, maar bleek de bal uiteindelijk zelf niet te raken. Het was verdediger Maximilian Bauer die de 'm per ongeluk achter zijn eigen doelman werkte. Hoe dan ook ging Greuther Fürth - met Nederlanders Nick Viergever en Jetro Willems in de basis - met 2-1 onderuit tegen Hertha BSC, met daarbij dus een heldenrol voor debutant Ekkelenkamp.