NEC zet ongeslagen reeks voort tegen onmachtig Sparta

17 september 2021, 21:58   Bijgewerkt: 17 september 2021, 22:43

Sparta heeft de 3-1 overwinning op Fortuna Sittard geen passend vervolg kunnen geven. De Rotterdammers maakten in de thuiswedstrijd tegen NEC een erg povere indruk en hadden aan de rake rebound van Sven Mijnans te danken dat ze nog met een punt van het veld stapten (1-1). Hij maakte de openingstreffer van Jonathan Okita ongedaan. NEC is door het gelijkspel in Rotterdam al vier opeenvolgende wedstrijden ongeslagen.

Als een van de promovendi vloog NEC op een roze wolk de Eredivisie binnen. Na 45 minuten in de Johan Cruijff Arena stond de ploeg van Rogier Meijer echter alweer met beide benen op aarde. Ajax had geen kind aan de Nijmegenaren en leidde bij rust met 5-0. Een harde les voor NEC, al was het bezoek aan de landskampioen natuurlijk niet de wedstrijd waarin de promovendus punten moest pakken. In de weken erna ging het haar een stuk beter af. NEC won van PEC Zwolle en Heracles, waarna er vorige week met 0-0 gelijk werd gespeeld tegen Willem II.

Sparta Rotterdam was dé revelatie van het afgelopen Eredivisieseizoen, maar kwam in de afgelopen weken heel moeizaam op gang. Heel gek was dat niet, want het verloor een aantal vaste krachten. Vorige week werd er eindelijk gewonnen, met 3-1 van Fortuna Sittard. Die overwinning moest thuis tegen NEC een goed vervolg krijgen. Het was voorafgaand aan de aftrap moeilijk om te voorspellen welke kant de wedstrijd op zou gaan. Beide ploegen deden op papier weinig voor elkaar onder en dat bleek ook op het veld het geval. De openingsfase leverde dan ook geen spektakel op.

De gelijkmaker was een welkome opsteker, want het liep in de eerste helft voor geen meter bij Sparta. Henk Fraser bracht bij het begin van de tweede helft Emanuel Emegha binnen de lijnen voor Bryan Smeets. Met Emegha naast Thy in de punt ging Sparta een stuk opportunistischer spelen. Dat kwam de wedstrijd ten goede, want NEC kreeg zo ook meer ruimte in de omschakeling. Desondanks was het ook in de tweede helft lang wachten op de eerste kans. Die was er voor Ali Akman, maar de spits van NEC werd teruggevlagd wegens buitenspel. Aan de andere kant stelde Thy Brandenhorst op de proef. De goalie liet zich echter niet verrassen.

In het restant van de wedstrijd ging vooral Sparta nog op zoek naar de winnende. De thuisploeg ging echter heel slordig met het balbezit om en bracht NEC daardoor eigenlijk geen moment in de verlegenheid. De Nijmegenaren bleven eenvoudig overeind en loerden op de counter nog op de winnende, maar ook zij kwamen niet meer in de buurt van een tweede treffer. Zo moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. NEC is daardoor al vier wedstrijden ongeslagen en klimt naar een voorlopige derde plaats. Sparta komt op vijf punten.

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 6.5, Dirk Abels 5 (80. Laurent Jans -), Bart Vriends 6, Michael Heylen 6, Mica Pinto 6.5, Mo Osman 6 (80. Kenzo Goudmijn -), Adil Auassar 5.5, Sven Mijnans 6 (71. Giannis Maouras 5.5), Bryan Smeets 5 (46. Emanuel Emegha 5.5), Vito van Crooij 5 (71. Mario Engels 5.5), Lennart Thy 5.5

NEC: Mattijs Brandenhorst 6.5, Bart van Rooij 6, Iván Márquez 6.5, Cas Odenthal 6.5, Souffian El Karouani 6, Lasse Schöne 6, Mikkel Dueland 5 (76. Édgar Barreto -), Dirk Proper 6, Jonathan Okita 6, Ali Akman 5 (70. Elayis Tavsan 6.5), Jordy Bruijn 6.5 (60. Magnus Mattsson 6)

Man of the match: Jordy Bruijn

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen