Driessen geeft tekst en uitleg bij veelbesproken Haller-uitspraak

Driessen geeft tekst en uitleg bij veelbesproken Haller-uitspraak

17 september 2021 – Valentijn Driessen werd deze week flink op zijn nummer gezet door Sébastien Haller. De chef sport van De Telegraaf stelde eerder dat de spits te kort kwam voor het niveau van de Champions League, maar zag hem deze week vier keer scoren tegen Sporting Portugal. Uiteraard werd Driessen hier veel mee geconfronteerd, waarna hij vrijdag met een reactie kwam. 

"Ik wil er nog wel één keer iets over zeggen", begon Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Het gaat om het tijdstip. Ik deed die uitspraak net na de wedstrijd Ajax - PSV. Toen stonden er 25.000 supporters van Ajax te applaudisseren en juichen dat Erik ten Hag Haller vroegtijdig van het veld haalde, omdat hij werkelijk niets presteerde. Naar aanleiding van die wedstrijd, en ook een aantal wedstrijden vorig jaar, heb ik dat gezegd."

Op basis van Hallers prestaties vorig seizoen vond Driessen hem 'niet echt een Ajax-spits'. "Hij is groot en sterk. Wat wel goed is is dat hij vaak op de goede plek staat en ze er toch makkelijk inschiet. Dat was ook een tijdje wat minder, maar sinds hij met Ivoorkust heeft gespeeld is hij weer los. Twee tegen Kameroen, twee tegen PEC Zwolle en nu vier tegen Sporting."

Overigens reageerde Driessen nog wel met de nodige zelfspot op zijn eerdere uitspraken. "Als ik echt heel goede voorspeller was geweest, had ik hier niet gezeten. Dan had ik twee keer meegedaan aan de TOTO en was ik vervolgens op Ibiza gaan zitten", grapte hij. 

Lees ook: Derksen over Haller-uitspraak Driessen: ''Op de blaren zitten''

gerelateerd