Fenomenaal optreden Götze beloond met eervolle prijs

17 september 2021, 17:47

Mario Götze is de eerste Speler van de Week van het nieuwe Europa League-seizoen. De PSV-middenvelder kreeg de meeste stemmen na zijn uitmuntende optreden tegen Real Sociedad. Daarmee overtrof hij de eveneens uitblinkende Victor Osimhen (Napoli), Declan Rice (West Ham United) en Juanmi (Real Betis).

De vier nominaties werden vrijdagochtend bekendgemaakt, waarna voetbalfans op de website van de UEFA konden stemmen. De meesten deden dat dus op Götze, die zelf de openingstreffer maakte bij het 2-2 gelijkspel tegen Real Sociedad. Nog veel knapper was echter zijn assist op de gelijkmaker van Cody Gakpo. De Duitser maakte een heerlijke actie waarbij hij twee tegenstanders door de benen speelde en de bal perfect klaarlegde.

Toch was de concurrentie niet mals. Osimhen redde met twee knappe doelpunten een punt voor Napoli tegen Leicester City (2-2), terwijl ook de sterk spelende Rice trefzeker was bij de 0-2 zege van West Ham op Dinamo Zagreb. Juanmi maakte er twee in het meest doelpuntrijke duel van de eerste speelronde, waarmee hij Real Betis aan een 4-3 zege op Celtic hielp.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen