Klopp legt situatie Van Dijk uit; topweek Lang compleet

Klopp legt situatie Van Dijk uit; topweek Lang compleet

17 september 2021 – Virgil van Dijk zal voorlopig nog geen vaste basisplaats krijgen bij Liverpool. Trainer Jurgen Klopp blijft rouleren met de verdediger, tot hij zeker weet dat hij weer honderd procent fit is. Daarover gaf hij op zijn persconferentie van vrijdagmiddag meer duidelijkheid. 

"Virgil is na zijn lange afwezigheid nog aan een soort verlengde voorbereiding bezig", zo omschreef Klopp de situatie van Van Dijk, geciteerd door Independent. Zo hield hij de verdediger in het Champions League-duel tegen AC Milan (3-2 winst) negentig minuten op de bank. "Hij was fit en had kunnen spelen, maar ik wilde verstandig zijn.

"Ik wil het niet te veel hebben over blessuregevallen in het verleden, maar die hebben lang geduurd", doelde hij onder meer op Van Dijks negen maanden lange afwezigheid. Hij benadrukte daarbij dat hij niet het gehele seizoen zal blijven rouleren, maar voorlopig het zekere voor het onzekere wil nemen. Overigens lijkt Van Dijk dit weekend tegen Crystal Palace wel gewoon aan de aftrap te staan.

Lang
Voor Noa Lang is het een geweldige week. De aanvaller schitterde tegen Paris Saint-Germain - waar hij de spotlights stal van Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé - en kreeg twee dagen later te horen dat hij een plekje in de voorselectie van Oranje heeft bemachtigd. Daar kwam later op de dag ook nog het nieuws bij dat hij zijn lot langer aan Club Brugge heeft gebonden. Lang ligt nu vast tot medio 2025. Charles De Ketelaere, een andere sterkhouder van de Belgische topclub, verlengde zijn contract ook, hij tot 2024. 

Lees ook: 'Emotionele' Vormer wilde aanvoerdersband inleveren

gerelateerd