Twente beloont Oosterwolde; Bangura weigerde interlanddebuut

Twente beloont Oosterwolde; Bangura weigerde interlanddebuut

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 september 2021 – FC Twente heeft de talentvolle linksback Jayden Oosterwolde (20) een jaar langer vastgelegd. De verdediger had al een verbintenis tot medio 2023, maar de optie om daar nog een jaar aan vast te plakken is vrijdag gelicht. Daarmee wordt Oosterwolde beloond voor de stormachtige ontwikkeling die hij in het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. 

Op de clubwebsite blikte een trotse Oosterwolde daar zelf op terug. "Vorig jaar kwam ik nieuw bij de groep en was mijn doel om zo veel mogelijk minuten te maken. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een basisplek. Ik wil een stabiele speler worden en elke wedstrijd stappen zetten. Dat ik in beeld ben bij Jong Oranje, maakt me ook trots. Helaas kon ik er vorige keer niet bij zijn (Oosterwolde bleek niet wedstrijdfit en moest afhaken, red.), hopelijk binnenkort wel."

Ook technisch directeur Jan Streuer loofde de pas twintigjarige vleugelverdediger. "Vorig jaar kwam Jayden als speler uit de jeugdopleiding bij de selectie en hij is in korte tijd uitgegroeid tot basisspeler. Jayden heeft zich sterk ontwikkeld en dat werd onlangs onderstreept met zijn oproep voor Jong Oranje. Wij hebben veel vertrouwen dat Jayden de komende tijd doorgroeit en van belangrijke waarde kan zijn voor FC Twente."

Bangura verkoos Cambuur boven interlanddebuut
Net als FC Twente heeft ook SC Cambuur met Alex Bangura (22) een talentvolle linksback in huis. De Nederlander werd geboren in Sierra Leone en kan daarom ook voor de nationale ploeg van dat land uitkomen. "Sterker nog: de bondscoach heeft onlangs al gebeld", vertelde hij in gesprek met Voetbal International. "Hij vroeg of ik voor Sierra Leone zou willen komen spelen op het toernooi om de Afrika Cup tijdens de komende winter."

Opvallend genoeg wees Bangura zijn kans om zijn interlanddebuut te maken af. "Het is me een eer, maar ik heb gezegd dat ik het niet ga doen. Dit is mijn eerste jaar in de Eredivisie en ik wil me blijven focussen op mijn ontwikkeling bij Cambuur. Als ik een Afrika Cup zou gaan spelen, ben ik zo een paar weken weg en wellicht mis ik hier dan een aantal wedstrijden. Het is niet even naast de deur. Misschien dat ik er over een paar jaar anders over denk, maar op dit moment is dit de beste beslissing."

Reacties

gerelateerd