Bosz ziet progressie in Lyon: "De spelers begrijpen me beter"

Bosz ziet progressie in Lyon: "De spelers begrijpen me beter"

17 september 2021 – Het gaat de goede kant op met het Olympique Lyon van trainer Peter Bosz. De Nederlandse oefenmeester won donderdagavond met zijn manschappen op bezoek bij Rangers FC en hoopt in de Ligue 1 de jacht op Paris Saint-Germain te kunnen openen. Volgens Bosz maakt zijn ploeg mooie stappen.

"We spelen steeds beter", vertelde Bosz na de gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Rangers op de clubkanalen. "In het begin van de wedstrijd verloren we te vaak de bal, maar daarna speelden we erg goed. Het doelpunt van Karl Toko Ekambi was fantastisch en gaf ons rust. Jérôme Boateng kan veel beter, maar voor zijn eerste wedstrijd met slechts twee weken training is het erg goed."

Ook mey Lyon probeert Bosz aanvallend voetbal te spelen en dat leidt geregeld tot kritiek. "Ik ben hier nu twee maanden en het is dus nog vroeg. Maar de spelers begrijpen steeds beter wat ik van ze vraag. Aanvallend spelen met hoge pressing is niet gemakkelijk, maar we doen het steeds beter. Nu hebben we weinig tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd van zondag in Parijs. We zullen goed moeten uitrusten."

Lyon gaat zondagavond (20.45 uur) op bezoek bij de nog ongeslagen koploper Paris Saint-Germain. De manschappen van Bosz bezetten na vijf wedstrijden de zevende plek met acht punten. In de Europa League werd dus een goede generale repetitie neergezet met een 0-2 zege bij Rangers. In groep A zijn ook Sparta Praag en Brøndby IF vertegenwoordigd. Die ploegen speelden doelpuntloos gelijk tegen elkaar.

gerelateerd