Van de Beek richting uitgang United: "Was een duidelijk signaal"

Van de Beek richting uitgang United: "Was een duidelijk signaal"

17 september 2021 – Paul Ince verwacht dat Donny van de Beek over een half jaar is vertrokken bij Manchester United. De middenvelder heeft het lastig bij de Engelse topclub en krijgt amper speeltijd van manager Ole Gunnar Solskjær. Volgens Ince heeft de oefenmeester genoeg signalen afgegeven.

"Er is geen kans dat hij deel uitmaakt van de plannen van Solskjær", opperde Ince in gesprek met The United Stand. "Het is natuurlijk ook niet gemakkelijk om jezelf te laten zien als je eindelijk mag beginnen. Het was een duidelijk signaal dat hij halverwege al werd gewisseld. Solskjær heeft ook nog Scott McTominay, Nemanja Matic, Fred en Jesse Lingard. Daarnaast zal hij altijd spelen met Bruno Fernandes en Paul Pogba."

"Alle signalen wijzen erop dat hij in januari vertrokken is. Hij voegt zich in het rijtje goede spelers dat niet is geslaagd bij United", vervolgde de oud-middenvelder, die meeleeft met de ex-Ajacied. "Ik vind dat erg jammer omdat het me een erg leuke jongen lijkt. Hij werkt hard, is professioneel en wil er graag alles uithalen. Hij zal zelf ook weten dat het gewoon een erg lastige situatie voor hem is."

Van de Beek is bezig aan zijn tweede seizoen bij United, waar hij er nog niet in is geslaagd om een vaste waarde te worden. Afgelopen dinsdag mocht hij op bezoek bij Young Boys eindelijk weer eens in de basis beginnen. Dat was echter van korte duur, want halverwege haalde Solskjær de middenvelder alweer naar de kant. Van de Beek ligt tot medio 2025. Dit weekend brengt United een bezoekjes aan West Ham United.

gerelateerd