UEFA beloont uitblinker Götze met nominatie 'Speler van de Week'

17 september 2021, 10:55

Mario Götze maakt kans om Speler van de Week te worden in de Europa League. De middenvelder van PSV speelde donderdagavond een uitstekende wedstrijd tegen Real Sociedad (2-2) en is door de UEFA genomineerd. De concurrentie voor de 29-jarige Duitser is echter niet mis.

Naast Götze zijn namelijk ook Victor Osimhen (Napoli), Juanmi (Real Betis) en Declan Rice (West Ham United) genomineerd. Zij leverden donderdag ook een goede prestatie en maken ook kans op de fraaie uitverkiezingen. Osimhen scoorde namens Napoli twee keer tegen Leicester City, Rice was trefzeker namens West Ham tegen Dinamo Zagreb (0-2) en Juanmi speelde een belangrijke rol in de 4-3 zege van Betis op Celtic.

Opvallend is vooral de passnauwkeurigheid van Rice. De international van Engeland verstuurde tegen Dinamo namelijk liefst 98% van zijn passes naar een medespeler. Götze hoeft zich echter ook niet te schamen voor zijns statistieken. Hij leverde 86 procent van zijn ballen in bij een ploeggenoot. Daarnaast was hij tegen Sociedad goed voor een doelpunt en een assist op aanvaller Cody Gakpo.

Via de website van de UEFA is het mogelijk om een stem uit te brengen. Osimhen en Rice maken ook nog eens kans op de prijs voor het mooiste doelpunt van de speelronde. Daarin hebben zij wel concurrentie van Karl Toko Ekambi (Olympique Lyon) en Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen