Fans City wijzen Guardiola terecht: "Beperk je tot coachen"

Fans City wijzen Guardiola terecht: "Beperk je tot coachen"

17 september 2021 – De supportersvereniging van Manchester City is niet blij met recente uitspraken van manager Josep Guardiola. De Spanjaarde opperde na de wedstrijd tegen RB Leipzig dat hij vindt dat het stadion veel te laag was. Die quote is behoorlijk tegen het zere been van Kevin Parker, secretaris van de supportersvereniging.

Tijdens de Champions League-wedstrijd tussen City en Leipzig (6-3) zaten er in het Etihad Stadium 38.000 toeschouwers. Er zijn echter 54.000 fans welkom en Guardiola riep de supporters op om in grotere getalen naar het Etihad te komen. "Hij begrijpt niet hoe moeilijk het voor sommige mensen is om op woensdagavond om 20.00 uur naar het stadion te komen", liet Parker weten in Engelse media.

"Ik ben erg teleurgesteld en weet niet wat Pep hiermee wil bereiken. We worden al bekritiseerd door anders clubs, dus onze manager moet dat niet erger maken. Ik denk dat hij niet op de hoogte is van de financiële situatie voor de voetbalfans. Hij kan zich met alle respect beter beperken tot coachen en moet accepteren dat hij te maken heeft met mensen die veel geld uitgeven om voetbal te kunnen kijken."

Zaterdagmiddag zal het Etihad Stadium waarschijnlijk opnieuw niet vol zijn als City het opneemt tegen Southampton. "Ik houd van Pep, hij is op het gebied van voetbal het beste wat de club kon overkomen. Maar met dit soort uitspraken vervreemdt hij zich van zich van hard werkende fans. Wij staan altijd achter Pep en het team. Er zal nooit sprake zijn van negativiteit of vervelend gedrag richting spelers."

gerelateerd