Derksen kritisch op keuzes Schmidt: "Het wordt één chaos"

16 september 2021, 23:49

PSV speelde 2-2 tegen Real Sociedad. De Eindhovenaren kwamen na rust terug van een achterstand, maar Roger Schmidt wist met zijn wissels de overwinning niet meer te pakken. Johan Derksen is dan ook kritisch op het wisselbeleid van de Duitse oefenmeester na het puntverlies.

Schmidt maakte donderdagavond optimaal gebruik van zijn reservespelers en wisselde erop los. "Deze trainer stelt zijn sterkste elftal op, daar denkt hij over na. Hij kan dat beoordelen, want hij werkt dagelijks met ze. Dan zet hij een heel logisch elftal neer, waar we het allemlaal mee eens zijn. Maar als het even tegenzit in de wedstrijd, dan begint hij als een waanzinnige te wisselen en eindigen we met de helft van het basiselftal. Iedere speler die hij vervangen heeft, was een verzwakking", stelt derksen kritisch.

Cody Gakpo, Phillipp Mwene, Eran Zahavi, Marco van Ginkel en Noni Madueke moesten het veld verlaten. Yorbe Vertessen, Ryan Thomas, Carlos Vinicius, Armindo Bruma en Jordan Teze kwamen in de ploeg. Vooral de wissel van Madueke was tegen het zere been van de analist. "Hij zat niet goed in de wedstrijd, nee. Maar hij is één van de weinige spelers die één minuut voor tijd opeens wél weer in de wedstrijd kan zitten en deze kan beslissen."

Lees ook: Gakpo kritisch na gelijkspel: ''Moeten we aandacht aan besteden"

Derksen verwijt de trainer dat hij 'wisselt om te wisselen'. "Dan heeft hij het over fitheid, maar de wedstrijd van vanavond was de belangrijkste. Het wordt één chaos", besluit de analist bij Veronica. De oefenmeester zal echter met een schuin oog hebben gekeken naar aankomend weekend. Dan nemen de Eindhovenaren het in eigen huis op tegen Feyenoord.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen