AZ-opponent Jablonec wint na cruciale minuut

16 september 2021, 23:05

Het zijn tot dusver de underdogs die verrassen in de Conference League-poule van AZ, dat vanavond niet verder kwam dan 2-2 tegen Randers. Het Tsjechische Jablonec won in eigen huis met 1-0 tegen het toch sterker geachte CFR Cluj uit Roemenië.

Aan die overwinning lag één belangrijke gebeurtenis ten grondslag. Cluj-verdediger Mário Jorge Malino Paulino trok vijf minuten na rust een doorgebroken Jablonec-speler naar de grond. Resultaat:  Paulino kon inrukken met een rode kaart en de thuisploeg mocht aanleggen vanaf elf meter. Voormalig VFL Wolfsburg en SC Freiburg-speler Václav Pila? faalde niet: 1-0.

Door de benutte strafschop van Pila? gaat Jablonec alleen aan kop in groep D, waar AZ en Randers het na de eerste speelronde dus moeten doen met één punt. Jablonec is op donderdag 30 september in Alkmaar de eerstvolgende tegenstander van AZ in de Conference League. In het seizoen 2010/2011 namen de Tsjechen het al eens op tegen de club uit de Kaasstad. Toen waren de Alkmaarders in de voorrondes van de Europa League over twee duels te sterk.