Bosz en Lyon beginnen in Europa wél met winst

16 september 2021, 23:00

Waar Olympique Lyon in de Franse competitie even nodig had om op gang te komen, is het de ploeg van Peter Bosz wél gelukt om haar Europese campagne te beginnen met winst. Op bezoek bij de Schotse kampioen Rangers FC won Lyon met 0-2.

Karl Toko Ekambi maakte na iets meer dan twintig minuten spelen de openingstreffer voor de bezoekers uit Frankrijk. Na een korte solo, sneed de vlugge aanvaller naar binnen en haalde hij hard uit in de verre hoek. De inzet van de Kameroens international bleek te machtig voor de ervaren Rangers-doelman Allan McGregor.

Lyon was in de eerste helft de betere ploeg op Ibrox, waar Rangers vorig jaar zo sterk voor de dag kwam in de Europa League. Toch waren de schoten op doel van beide teams samen op één hand te tellen. Tien minuten na rust breidde Lyon de marche uit, al was dat op fortuinlijke wijze. Het was James Tavernier die de bal per ongeluk achter zijn eigen doelman werkte.

Na de 0-2 zette Rangers nog wel aan, maar lukte het de manschappen van trainer Steven Gerrard niet om via een aansluitingstreffer nog tot een slotoffensief te komen. Voor Olympique Lyon betekende de overwinning op Schotse bodem alweer de derde zege op rij. Zondag staat Lyon en Bosz een stevige klus te wachten: dan gaat de ploeg in Ligue 1 op bezoek bij Paris Saint-Germain.