Nederlander Frimpong is goud waard voor winnend Leverkusen

16 september 2021, 21:02   Bijgewerkt: 16 september 2021, 21:20

Jeremie Frimpong heeft zijn visitekaartje afgegeven bij Bayer Leverkusen. Het Europa League-duel met Ferencvaros werd winnend afgesloten door twee assists van de Nederlandse verdediger (2-1). Daley Sinkgraven mocht 66 minuten meedoen tegen de Hongaarse topclub.

Ferencvaros kwam binnen tien minuten op een verrassende voorsprong via Samy Mmaee. Na 37 minuten kwam de Bundesliga-club langszij. De opgekomen Frimpong legde de bal uitstekend terug op de rand van het zestienmetergebied, waardoor Exequiel Palacios tegen de bal aan kon lopen en het leder feilloos tegen de touwen wist te werken.

Een minuut later leken de twee Nederlanders, en wisselspeler Mitchell Bakker, opnieuw op achterstand te komen. Balint Vecsei werkte de bal achter doelman Lukas Hradecky, maar de treffer werd afgekeurd wegens een handsbal. Leverkusen kwam met de schrik vrij en kon in de tweede helft zelf nog een keer juichen. Weer stond Frimpong aan de basis met een assist. Deze keer maakte toptalent Florian Wirtz de goal, waardoor de Bundesliga-club met drie punten van het veld stapte.