'Liverpool wil stunten met Lewandowski en aast op nog een spits'

16 september 2021, 19:45

Liverpool wil een grote slag op de transfermarkt: Robert Lewandowski moet naar Anfield komen om voor extra concurrentie te zorgen bij de ploeg van Virgil van Dijk. De Engelsen beleefden een rustige transferperiode, waardoor er in de winter of komend seizoen wat meer mogelijk is.

Dat meldt Todo Fichajes. Lewandowksi is al jaren de onbetwiste aanvalsleider bij Bayern München, maar zou nog een keer azen op een avontuur buiten de Bundesliga. Real Madrid wordt al jaren gelinkt aan de Poolse goalgetter, maar nu lijkt Liverpool serieus werk te willen maken van de spits. Hij heeft in Beieren nog een contract tot medio 2023, waardoor Der Rekordmeister hoog in de boom kan zitten bij een mogelijke transfersom.

Overigens is hij niet de enige aanvaller die op het wensenlijstje van Jürgen Klopp staat. Red Bull Salzburg-spits Karim Adeyemi moet deze winter al de overstap maken naar de Engelse havenstad. Overigens ziet Bayern München in hem de perfecte stand-in voor Lewandowski en is ook FC Barcelona geïnteresseerd in de aanvaller, die deze week zijn visitekaartje afgaf in de Champions League. Tegen Sevilla was Adeyemi ongrijpbaar. Hij kreeg maar liefst drie strafschoppen mee door overtredingen op hem.

Momenteel heeft Klopp in de voorhoede de beschikking over buitenspelers Sadio Mané, Mohamed Salah, Diogo Jota, Takumi Minamino en toptalent Harvey Elliott. In de spits kan de oefenmeester alleen beschikken over Roberto Firmino als serieuze optie. Divock Origi staat nog wel onder contract bij de Premier League-club, maar mag uitkijken naar een nieuwe club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen