FC Twente
0 – 0
NEC

Berbatov ziet probleem voor Van de Beek: 'Tijd begint op te raken'

Berbatov ziet probleem voor Van de Beek: 'Tijd begint op te raken'

16 september 2021 – Donny van de Beek maakte dinsdagavond zijn opwachting in de Champions League, maar kon weer niet zijn stempel drukken op het spel van Manchester United. Voormalig speler Dimitar Berbatov stelt dat de tijd begint te dringen voor de middenvelder, die na een helft gewisseld werd tegen Young Boys.

'De tijd van Donny van de Beek bij Manchester United begint op te raken. Hij startte tegen Young Boys, maar werd halverwege gewisseld. Het is standaard: als hij speelt, wordt hij gewisseld en als hij erin komt, krijgt hij maar tien minuten speeltijd. Hij krijgt nooit de kans om te wennen, zodat hij kan laten zien wat hij kan. Het werkt gewoon niet voor Van de Beek', aldus Berbatov bij Betfair.

The Red Devils betaalden een jaar geleden veertig miljoen euro aan Ajax voor de diensten van de middenvelder. Berbatov noemt de situatie van Van de Beek 'zonde'. 'Dit is wat er gebeurt als je geld uitgeeft om je fans tevreden te stellen. Ik hoop nog steeds dat hij een fatsoenlijke kans krijgt, maar het zal erg moeilijk voor hem worden. En misschien neemt de club ook zijn verlies wel, als dat kan', aldus de oud-aanvaller, die lovend is over trainer Ole Gunnar Solskjaer. Ook na de 2-1 nederlaag tegen Young Boys.

'Of zijn baan onder druk staat na de nederlaag? Kom op, dat kun je niet menen. United heeft vier wedstrijden in de Premier League gespeeld en daarvan drie gewonnen. Ik zie geen enkele reden om te discussiëren over de toekomst van Solskjaer. United heeft een sterk team en heeft een aantal geweldige aankopen gedaan deze zomer', doelt hij onder andere op Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane en Jadon Sancho. 'We kunnen de trainer pas beoordelen aan het einde van de groepsfase, niet al na een wedstrijd.'

gerelateerd