Nog vijf Nederlanders in de race voor Golden Boy Award

16 september 2021, 17:16   Bijgewerkt: 16 september 2021, 17:54

Vijf Nederlanders maken nog kans op de Golden Boy Award. Na een laatste schifting zijn er nog veertig spelers over die kans maken op de individuele prijs. Manchester City-aanvaller Jayden Braaf en Anderlecht-spits Joshua Zirkzee zijn afgevallen.

Dat betekent dat AS Monaco-aanvaller Myron Boadu, RB Leipzig-spits Brian Brobbey, Ajacieden Ryan Gravenberch en Jurriën Timber en Juventus-nieuwkomer Mohamed Ihattaren, die meteen verhuurd werd aan Sampdoria, nog wel in de race zijn. Daarnaast is er ook nog een speler op de lijst te vinden die in Nederlander speelt, maar een buitenlandse nationaliteit heeft: PSV-buitenspeler Noni Madueke. Dat maakt Tuttosport bekend. 

Erling Haaland ging vorig jaar met de Golden Boy Award aan de haal. De kans bestaat dat weer een Borussia Dortmund-speler er met de prijs vandoor gaat. Jude Bellingham en Giovanni Reyna zijn namelijk geselecteerd. Vooral de Brit maakt de laatste weken een uitstekende indruk bij de Bundesliga-club. Andere grote namen zijn Bayer Leverkusen-smaakmaker Florian Wirtz, Real Madrid-aankoop Eduardo Camavinga en FC Barcelona-parel Pedri. Hij is dit jaar de grote favoriet voor de felbegeerde prijs.

Wat sowieso vaststaat is dat Haaland er niet weer met de prijs vandoor gaat, aangezien een speler de prijs niet twee keer kan winnen. Eerder wonnen onder anderen Rafael van der Vaart, Lionel Messi, Mario Götze, Isco, Paul Pogba, Kylian Mbappé en Matthijs de Ligt de prijs voor grootste talent van de wereld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen