Aké verliest vader kort na eerste CL-goal: 'Het moest zo zijn'

Aké verliest vader kort na eerste CL-goal: 'Het moest zo zijn'

16 september 2021 – Gemengde gevoelens bij Nathan Aké na zijn doelpunt in de Champions League. Het was zijn eerste doelpunt in het Miljardenbal, maar kort daarna verloor hij zijn vader. Het is werd dus een emotionele avond voor de voorstopper.

'De afgelopen weken waren de zwaarste van mijn leven. Mijn vader was erg ziek en er was geen behandeling meer mogelijk. Ik had het geluk dat ik veel steun kreeg van mijn verloofde, familie en vrienden', begint Aké zijn verhaal op Instagram. 'Gisteren maakte ik na een moeilijke tijd mijn eerste Champions League-doelpunt, slechts een paar minuten nadat hij vredig was overleden met mijn moeder en broer aan zijn zijde. Het moest zo zijn. Als hij me zag spelen, was hij altijd trots en blij. Ik weet dat je altijd bij me bent.'

'Je zit voor altijd in mijn hart. Deze was voor jou, papa', besluit Aké zijn verhaal, doelend op zijn treffer. Meerdere voetballers reageren op het tragische statement van de verdediger. 'Hij zou zo trots op je zijn, broer', schreef medespeler Jack Grealish bij het bericht op Instagram.

De Engelsen wonnen woensdagavond uiteindelijk met 6-2 van de Bundesligaclub en Aké zorgde dus voor de eerste treffer van het spektakelstuk en speelde het duel uit. Op het clubkanaal van Manchester City was hij vrolijk na zijn eerste doelpunt in de CL. "Afgelopen seizoen was ik al een paar keer dichtbij mijn eerste treffer, maar om dan nu meteen wel te scoren, is fantastisch op dit podium. Dat is waar je als kleine jongen van droomt."

gerelateerd