Supporters ADO Den Haag geven ultimatum: 'De maat is écht vol'

Supporters ADO Den Haag geven ultimatum: 'De maat is écht vol'

16 september 2021 – De supporters van ADO Den Haag hebben zich geroerd in de soap die gaande is bij de club. De achterban van de geplaagde Eerste Divisie-club heeft een oproep gedaan aan de volledige top: stap voor donderdagmiddag 17.00 uur op. Daarbij gaat het om de directie, de Raad van Commissarissen (RvC) en het bestuur van Stichting Toekomst Den Haag (STA).

Dat heeft de organisatie bekend gemaakt in een perscommuniqué. ADO Den Haag kreeg reeds zes punten in mindering, omdat de financiële situatie van de club niet in orde is. Diverse plannen voor een overname en nieuwe eigenaar laten telkens langer op zich wachten en ook was er onenigheid met de gemeente, waardoor ook zij zich genoodzaakt voelden om een officieel statement naar buiten te brengen. Onrust ten top, binnen alle geledingen van ADO Den Haag. 

Het Haags Supporters Collectief heeft daardoor een oproep gedaan aan de clubleiding om en bloc op te stappen. Dat is een vereniging van de belangrijkste supportersgroepen van ADO Den Haag en zij zijn eensgezind: stap op. 'De maat is écht vol', laat het weten in een ultimatum. 'We spreken ons uit tegen geweld. Maar directie, RvC en STA, geef gehoor aan dit ultimatum.'

Lees ook: ADO krijgt opnieuw puntenvermindering en gaat in beroep

In elk geval vindt er donderdag om 13.00 uur een gesprek plaats met drie afgevaardigden van de club. Wat er precies wordt besproken, kan HSC niet delen. 'Maar de strekking is duidelijk, hen confronteren. In het belang van dit gesprek kunnen bewijzen nu niet worden gedeeld. We snappen de vragen/frustratie, maar hopen op begrip', staat er te lezen. Ongetwijfeld krijgt deze actie nog een vervolg.

gerelateerd