'Koeman krijgt ultimatum van drie wedstrijden bij FC Barcelona'

'Koeman krijgt ultimatum van drie wedstrijden bij FC Barcelona'

16 september 2021 – Ronald Koeman (58) heeft naar verluidt een ultimatum gekregen van de clubleiding van FC Barcelona. De Nederlandse manager moet in de komende drie wedstrijden beterschap tonen als eindverantwoordelijke, anders kan het zomaar zijn dat hij moet vertrekken als coach van de Catalaanse grootmacht.

Dat schrijft de Spaanse krant SPORT althans. Volgens dat medium worden de wedstrijden in de Primera Division tegen Granada, Cadiz en Levante bepalend voor de toekomst van Koeman. Eigenlijk moet er drie keer worden gewonnen tegen de kleinere clubs in La Liga, maar in elk geval moet er duidelijk beterschap getoond worden in het voetballende gedeelte.

Voorzitter Joan Laporta herkende dinsdagavond tegen Bayern München namelijk niets van wat hij wil zien bij FC Barcelona in de Champions League-wedstrijd. Volgens het medium is dit nog niet het moment om Koeman te ontslaan in de ogen van Laporta, omdat het een onsamenhangend besluit zou zijn. 'Maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurt, als het spel nog slechter wordt', valt te lezen in de analyse.

Lees ookKoeman-out-campagne al begonnen? 'Was bij Valverde ook zo'

Door alle onrust binnen de club heeft Koeman overwinningen nodig om zijn vege lijf te redden bij Camp Nou. Afgelopen zomer lag Koeman ook al onder vuur, maar toen mocht hij aanblijven. Mede door de overvolle ziekenboeg en het last minute vertrek van Antoine Griezmann, oogde FC Barcelona tande- en kansloos in de wedstrijd in de groepsfase van de Champions League.

gerelateerd