Klopp vond Van Dijk-boodschap moeilijk, jongensdroom van Aké

Klopp vond Van Dijk-boodschap moeilijk, jongensdroom van Aké

16 september 2021 – Liverpool-coach Jürgen Klopp heeft moeite gehad om Virgil van Dijk woensdagavond te passeren. De Nederlandse centrale verdediger bleef in de Champions League-wedstrijd negentig minuten op de bank bij The Reds tegen AC Milan (3-2 winst). De Duitse coach vond het moeilijk om zijn pupil die boodschap over te brengen.

Dat zei hij na het duel tegenover de Engelse media. Van Dijk zat de hele wedstrijd op de bank, Joe Gomez deed negentig minuten op zijn plaats mee. "Het was moeilijk om tegen Virgil te zeggen dat hij niet zou spelen, maar je moet soms wel intelligent zijn in dit soort situaties. We hebben achterin meer spelers die terugkomen van blessures", zei Klopp.

Daarbij doelde hij op Gomez, die tegelijkertijd met Van Dijk was teruggekeerd bij de A-selectie. Hij maakte tot dusver echter amper speelminuten, waardoor voor hem deze basisplaats qua minuten belangrijk was. Voor Van Dijk is drie wedstrijden in één week nog zwaar, zoals bij het Nederlands elftal ook bleek. "Iedereen dacht: waarom speelt Van Dijk niet? Maar dit moeten we managen. We konden niet anders, ook nu ze allebei fit zijn", aldus Klopp. 

Droomentree Ake
Voor een andere Nederlandse centrale verdediger bij een Engelse club was het beduidend een mooiere avond: Nathan Aké kreeg een verrassende basisplaats bij Manchester City en bekroonde dat ook nog eens met zijn eerste doelpunt in de Champions League, de 1-0. "Daar ben ik ontzettend blij mee", reageerde de international van Oranje op de clubsite.

"Afgelopen seizoen was ik al een paar keer dichtbij mijn eerste treffer, maar om dan nu meteen wel te scoren, is fantastisch op dit podium. Dat is waar je als kleine jongen van droomt", zei Aké, die wel drie tegentreffers moest incasseren tegen RB Leipzig. "Dat moeten we analyseren. Gelukkig scoorden wij elke keer snel als ze terugkwamen in de wedstrijd."

gerelateerd