'Wervelwind' Noa Lang troeft Messi, Neymar en Mbappé af

'Wervelwind' Noa Lang troeft Messi, Neymar en Mbappé af

16 september 2021 – Noa Lang (22) heeft zich woensdagavond gekroond tot man-of-the-match bij Club Brugge. Dat is in zijn tot dusver succesvolle tijdperk bij de Belgische topclub weleens vaker gebeurd, maar ditmaal was het toch bijzonder. Bij opponent Paris Saint-Germain liepen Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé bijvoorbeeld op het veld en zij werden allen afgetroefd door de oud-Ajacied.

De buitenspeler stond negentig minuten op het veld en werd vanwege zijn prestaties gekozen tot de beste speler van de wedstrijd. Daarvoor kreeg hij een award van de UEFA, terwijl het gerenommeerde L'Équipe de buitenspeler ook een zeven gaf voor zijn optreden. Daarmee scoorde hij ook in die ranglijst het hoogste cijfers van alle spelers op het veld. 

Lang gaf een voorassist bij de treffer van Club Brugge van Hans Vanaken. Samen met de pas twintigjarige Charles De Ketelaere, die ook een zeven kreeg van L'Équipe, was Lang de absolute uitblinker volgens vrijwel alle Belgische media. Marca noemde het optreden van de aanvaller 'een wervelwind', terwijl op social media veelal werd gesteld dat hij speelde zoals Neymar had moeten spelen.

ESPN-analist Hans Kraay jr. had ook mooie woorden over voor de buitenspeler. "Hij zet veel druk, was agressief. Liep zich vrij en had zelfveertrouwen. Het is lijkt alsof op zijn plek gestuurd is. Hij was bedrijvig, dwingend en heel gevaarlijk", zag Kraay, die bijval kreeg van Marciano Vink. "Alles wat hij doet, is mooi. Van dat soort spelers houden wij."


gerelateerd