Koeman-out-campagne al begonnen? 'Was bij Valverde ook zo'

Koeman-out-campagne al begonnen? 'Was bij Valverde ook zo'

16 september 2021 – De positie van Ronald Koeman als manager van FC Barcelona wordt opnieuw steeds minder zeker. De pijnlijke 0-3 nederlaag tegen Bayern München heeft behoorlijk wat impact gehad binnen de club: sowieso bij de achterban en bij de clubleiding. De eerste tekenen van een 'Ernesto Valverde-scenario', waarin de oefenmeester werd ontslagen, worden al gesignaleerd.

Tijdens de wedstrijd tegen Bayern München waren namelijk spandoeken te zien met de tekst: 'Koeman out', is gezien door de Spaanse media. 'De 'Valverde out'-campagne begon ook kort nadat hij de Super Cup verloor van Real Madrid', weet El Mundo Deportivo. Dat het spandoek het stadion in kwam, was bijzonder. 'In een omgeving waar iedereen wordt gefouilleerd om het stadion binnen te komen, kwam de banner door de controle. Zelfs in de Champions League, waar de controle nog veel strenger is.'

Woensdag kwamen er serieuze vragen of Koeman wel door kon gaan als manager van FC Barcelona, donderdagochtend vroeg Catalunya Ràdio zich hardop af of FC Barcelona het beter zou kunnen doen met een andere manager. Allemaal extra onrust sinds de nederlaag, waardoor Koeman ongetwijfeld niet lekker op zijn stoel zal zitten. Tijdens de wedstrijd tegen de kampioen van Duitsland zou de situatie in de skyboxen tevens behoorlijk uit de hand zijn gelopen. Sponsoren en bestuursleden zouden bijna op de vuist zijn gegaan, maar dat werd uiteindelijk voorkomen. 

Lees ook: 'Chaos: 'gespannen' gesprek Koeman en spoedoverleg'

Volgens El Mundo Deportivo zou het overigens 'zeker niet' terecht zijn als Koeman ontslagen wordt in de huidige situatie. Het feit dat Lionel Messi en Antoine Griezmann werden verkocht; er heel veel blessures zijn; er veel jeugd doorbreekt; er financieel niets mogelijk is; en in La Liga de start prima is, zijn volgens het belangrijke Catalaanse medium genoeg redenen om het vertrouwen te houden in de Nederlandse coach. De Koeman-out-campagne lijkt deels gestart: houdt hij het hoofd bove water? 

gerelateerd