Buitenlandse media lovend over Ajax: 'Cruijff was trots geweest'

Buitenlandse media lovend over Ajax: 'Cruijff was trots geweest'

16 september 2021 – De prestatie van Ajax tegen Sporting Portugal woensdagavond gaat heel Europa door. Niet alleen in Nederland is men onder de indruk van het optreden van Erik ten Hag's formatie, ook over de landsgrenzen is men geïmponeerd. De media zijn vol lof over de Amsterdammers.  

'Sporting is afgeranseld door Ajax', stelt het Portugese O Jogo over de 1-5 nederlaag van de kampioen van Portugal tegen Nederland. Het belangrijke A Bola noemt het een 'vernedering' wat Sporting moest ondergaan. 'Het was een van de op een na grootste Europese nederlaag uit de clubgeschiedenis.' Ooit werd er met 0-5 verloren van Bayern München, maar een grotere nederlaag was er nog nooit voor Sporting Portugal in het miljardenbal. 'Ajax kon doen wat het wilde tegen Sporting', zag medium Record

'Adembenemend, prachtig en briljant', vindt de BBC over de Champions League-avond van Ajax. 'Een oude aanvaller van West Ham United zet de avond in vuur en vlam.' The Guardian komt terug op de fout van Ajax vorig seizoen, toen de international van Ivoorkust niet ingeschreven werd. 'Met terugwerkende kracht een nog grotere beschamende blunder van de administratie.' Trainer Ten Hag vroeg zich na de wedstrijd ook af wat Ajax vorig seizoen mét Haller had kunnen bereiken.

Lees ookKranten lyrisch over 1-5-zege Ajax: MAGNIFIQUE!, INCROYABLE

'De Amsterdammers namen een droomstart met een doelpunt van Haller na nauwelijks zeventig seconden voetballen', zag Het Nieuwsblad. 'De Portugese ontgoocheling werd enkele minuten alleen maar groter toen Haller met zijn derde en vierde treffer van de avond de wedstrijd definitief op slot deed: 1-5.' Het Franse L'Équipe vond de Amsterdammers 'ultra-dominant', met 'reus Haller' als absolute uitblinker. Marca kwam zelfs met een nog grotere vergelijking. 'Één ding staat als een paal boven water: als Johan Cruijff erbij was geweest, dan zou hij heel trots zijn geweest', gaf het medium een prachtig compliment aan Ajax.

gerelateerd