Hoe gaat het debuut van Mark Parsons zijn bij de Leeuwinnen?

17 september 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 17 september. 

Specials

Vijf conclusies na de duels van AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse

De eerste speelronde in de Conference League en Europa League zit erop. Vanuit Nederlands perspectief gezien was het een midweek met twee gezichten. Enerzijds bleven de Eredivisie-clubs ongeslagen, anderzijds zat er soms ook meer in. FCUpdate.nl trekt vijf conclusies na de wedstrijden van AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse.

Wedstrijden

Sparta Rotterdam – NEC (20.00 uur)

Met zeven punten uit vier wedstrijden kent NEC een geweldige start in de Eredivisie. Na de oorwassing tegen Ajax kreeg de ploeg geen doelpunt meer tegen en had het eigenlijk driemaal moeten winnen, alleen tegen de tien man tegen Willem II scoorde het niet. Lukt dat tegen Sparta Rotterdam wel of boekt Henk Fraser de tweede overwinning op rij? 

NAC Breda – FC Emmen (20.00 uur)

Dat deze twee ploegen in het rechterrijtje staan, is opmerkelijk. Van het gedegradeerde FC Emmen werden grote dingen verwacht, terwijl NAC Breda met Ralf Seuntjens als kampioenskandidaat genoemd werd. Laatstgenoemde maakt zijn status met zes goals en drie assists meer dan waar, terwijl FC Emmen de laatste speelronde met 7-1 ook opeens gigantisch uithaalde. Welke van de twee teams kan voorzichtig uitkijken naar het linkerrijtje?

Nederland – Tsjechië (20.45 uur)

Voor het eerst sinds jaren hebben de Leeuwinnen een andere bondscoach aan het roer. Mark Parsons is de opvolger van Sarina Wiegman bij de Leeuwinnen. Engels is de nieuwe voertaal, want de keuzeheer spreekt Engels. Zal er bij zijn debuut in de WK-kwalificatiereeks geen woord Spaans bijzitten van wat zijn plannen zijn met de Nederlandse vrouwen?

Voetbal op tv

20.00 uur: NAC Breda – FC Emmen, ESPN 3, live verslag van het duel in de Eredivisie

20.00 uur: Sparta Rotterdam – NEC, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.45 uur: Nederland (v) – Tsjechië (v), NPO 3, live verslag van het duel in de WK-kwalificatie

21.00 uur: Newcastle United – Leeds United, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen