Messi, Neymar en Mbappé voor schut: "Historisch"

Messi, Neymar en Mbappé voor schut: "Historisch"

16 september 2021 – Paris Saint-Germain begon woensdagavond voor het eerst met Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé aan de aftrap in een officiële wedstrijd. In de Champions League-ontmoeting tegen Club Brugge bleef de Franse topclub met het drietal echter steken op een 1-1 gelijkspel. Trainer Philippe Clement was absoluut in zijn nopjes en noemde het historisch.

"Ik heb hier in de loop der jaren al heel veel avonden meegemaakt, maar ik denk dat dit de mooiste is", zei de oefenmeester in de Belgische media. "Niet alleen door het resultaat, want dat had zelfs nog beter kunnen zijn, maar vooral door de manier waarop. PSG is de beste ploeg sinds lang die hier in Jan Breydel gespeeld heeft. Als je dan zowel aanvallend als verdedigend zo'n prestatie kan neerzetten, dan ben ik heel trots op mijn spelersgroep."

In de absolute poule des doods zal Club Brugge het heel zwaar krijgen om te overleven en ook Paris Saint-Germain is de eerste plaats nog zeker niet zeker. Clement: "PSG is er dan ook vol voor gegaan. Op het uitvallen van Mbappé na hebben ze hun sterren op het veld laten staan. Dit is gewoon fantastisch. We hebben de voorbije dagen vaak gezegd dat er fantastische dingen kunnen gebeuren als je erin gelooft. Dat hebben de spelers vandaag ook bewezen."

Lees ookCity en Leipzig spelen spektakel van het jaar, PSG voor aap

Op de clubsite was ook doelpuntenmaker Hans Vanaken trots op de prestaties van Club Brugge, al had er volgens hem nog meer ingezeten als hij zijn tweede kans ook had benut. "Ontgoocheling is er niet, maar we hebben wel kansen om dat tweede doelpunt te maken. Je mag wel niet vergeten dat zij ook de kans hadden op die tweede goal, maar die is dus niet gevallen", aldus Vanaken. "We hebben de kansen gehad om misschien zelfs aanspraak te maken op meer, maar we moeten gewoon tevreden zijn met een gelijkspel."

gerelateerd