Haller op roze wolk: "Het is alsof een droom uitkomt"

15 september 2021, 23:56   Bijgewerkt: 16 september 2021, 00:02

Sébastien Haller kan nauwelijks bevatten wat hem is overkomen. De spits van Ajax was woensdagavond bij zijn debuut in de Champions League liefst vier keer trefzeker. Daarmee trad hij in de voetsporen van Marco van Basten, de enige andere speler die ooit vier doelpunten maakte bij zijn vuurdoop op het hoogste podium.

"Of dit mijn beste wedstrijd ooit was? Ja, het is alsof een droom uitkomt. Als speler wil je dit soort wedstrijden spelen. Man of the Match, vier doelpunten… het had niet beter gekund", aldus de spits vlak na afloop van de 1-5 zege op Sporting Portugal tegenover RTL. "Hoe ik me voel? Geweldig, met dank aan mijn teamgenoten. Dankzij hen heb ik de doelpunten kunnen maken. Iedereen heeft geweldig gespeeld, nu moeten we ervan genieten."

Haller had slechts 68 seconden nodig om zijn eerste doelpunt in de Champions League te maken. Zeven minuten later was het weer raak voor de Fransman. In de tweede helft verdubbelde hij zijn doelpuntenproductie nog eens. "Soms heb je wedstrijden dat je het gevoel hebt dat ieder schot een doelpunt is. Of ik me alle doelpunten nog kan herinneren? Ja hoor. We maken mooie herinneringen. Ik moet gewoon doelpunten maken. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn teamgenoten en de fans die zijn meegereisd. Dit is het beste wat met had kunnen overkomen."

Haller werd begin dit jaar overgenomen van West Ham United, maar werd vorig seizoen vanwege een administratieve blunder niet ingeschreven voor de knock-outfase van de Europa League. Of dat een extra motivatie was voor vanavond? "Ik zou niet zeggen dat ik extra gemotiveerd was, maar het gevoel was anders. Ik keek er nóg meer naar uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen