Trotse Ten Hag ziet nog derde optie voor rechtsbuitenpositie

Trotse Ten Hag ziet nog derde optie voor rechtsbuitenpositie

15 september 2021 – Ajax kende weer eens een ouderwetse Champions League-avond door de vloer aan te vegen met Sporting Portugal. In de met 1-5 gewonnen wedstrijd waren Sébastien Haller en Antony de grote uitblinkers. Trainer Erik ten Hag liet voor de camera van RTL 7 weten erg trots te zijn op zijn team en ziet naast Steven Berghuis en Antony nóg een serieuze optie op rechtsbuiten.

Ten Hag had na afloop vooral goede woorden over voor het aanvalsspel van zijn ploeg. "Ja natuurlijk heb ik genoten. Dit is een hele goede uitvoering. Als een ploeg het tactisch plan zo goed weet om te zetten, dat is fantastisch om te zien. Heel veel goede aanvallen. We snijden er zo goed doorheen. Bij tijd en wijle pressen we goed. We deden dat over rechts beter dan over links, maar juist het verdedigen over rechts moeten we weer nog finetunen."

Bij zijn debuut in de Champions League was Haller direct verantwoordelijk voor vier doelpunten. "Dat kan niemand bedenken. Dat is een zeer uitzonderlijke prestatie, dat kunnen alleen topspelers." Niet over iedereen stak Ten Hag overigens de loftrompet op, want hij was wel kritisch op zijn keeper Remko Pasveer, die er niet sterk uitzag bij de tegentreffer.

"Bij die goal zag hij er niet goed uit. Dat moet deze ploeg ook leren. Het gaat allemaal zo makkelijk. Dan worden we wat gemakzuchtig. Ik heb de wedstrijd van vorig jaar tegen Atalanta ook nog aangehaald." Toch kijkt hij meer dan tevreden terug op de knappe prestatie van Ajax. "Uiteindelijk dwing je dat af, maar er zitten ook mindere punten aan. We koesteren de mooie momenten, maar wij als staf blijven kritisch."

Lees ook: Ajax op rapport: torenhoge cijfers voor Antony en Haller

Tot slot gaat de oefenmeester nog in op de vraag hoe ver dit elftal kan reiken en wie de concurrentiestrijd gaat winnen tussen Berghuis en Antony. "Je ziet dat we heel veel potentieel hebben, maar als je verder wilt, dan zul je nog verder moeten groeien. Neres komt erin en die doet het ook ontzettend goed. Ze zullen het onderling moeten uitvechten. We zullen kijken naar vorm, maar ook naar tactiek en op basis daarvan de juiste keuzes maken."

gerelateerd