Feyenoord
0 – 0
RKC Waalwijk

Beste veld in De Kuip, maar Bernardo Silva zal dat niet meemaken

Beste veld in De Kuip, maar Bernardo Silva zal dat niet meemaken

15 september 2021 – Feyenoord heeft voor de zevende keer op rij de schaal voor het beste veld van de Eredivisie ontvangen. Het team onder leiding van grasmeester Erwin Beltman kreeg de schaal uitgereikt van Evgeniy Levchenko, de voorzitter van de spelersvakbond VVCS. Aanvoerders van de Eredivisie-teams beoordelen na afloop de staat van het veld en het beste gras ligt dus in De Kuip.

Doordat het seizoen in 2019/2020 halverwege werd stilgelegd, werd de prijs destijds niet uitgereikt. Op de website van Feyenoord gaat Beltman daarop in. "We balen er stiekem nog steeds van dat we die schaal er niet tussen kunnen hangen. Als je van alle keren dat je een vijf kunt krijgen, maar twee keer een vier krijgt, is het plaatje compleet. Ons veld is altijd goed bespeelbaar."

Bernardo Silva verlaat Feyenoord
Verder heeft Feyenoord afscheid genomen van één van de spelers. De talentvolle Bernardo Silva kwam vorig seizoen over van Benfica, maar zijn periode bij Feyenoord liep uit op een teleurstelling. Silva werd gehaald voor het O21-elftal, maar door de coronacrisis mocht dat team lange tijd niet trainen en spelen. Afgelopen half seizoen speelde hij op huurbasis elf wedstrijden voor FC Dordrecht.

Op Instagram heeft de Portugees gereageerd op zijn vertrek. "Vorig seizoen was wat ongelukkig en moeilijk om mee te maken. We konden lang niet trainen en we konden zelfs niet oefenen met een bal. Zowel fysiek als mentaal was het erg zwaar. Ik wil Feyenoord bedanken voor de kans die ik hier heb gekregen en heb een grote liefde voor deze club ontwikkeld."

gerelateerd