Malen mag zich aan zijde Haaland laten zien op hoogste podium

Malen mag zich aan zijde Haaland laten zien op hoogste podium

15 september 2021 – Donyell Malen staat woensdagavond in de basis bij Borussia Dortmund voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen Besiktas. De Nederlandse aanvaller zat afgelopen weekend nog op de bank bij de Duitse grootmacht, maar krijgt ditmaal wel het vertrouwen van trainer Marco Rose.

Malen was afgelopen zaterdag in de doelpuntrijke wedstrijd tegen Bayer Leverkusen (3-4) bankzitter bij Borussia Dortmund. Als invaller kreeg hij nog wel een klein halfuur speeltijd. "Hij moet nog wat aan zijn fitheid werken, maar je ziet dat hij de goede kant op gaat. Hij heeft zich goed aangepast en is tot nu toe in elk duel in actie gekomen. We gunnen hem de tijd die hij nodig heeft en blijven hem uitdagen en aanmoedigen", verklaarde Rose waarom Malen nog geen vaste waarde is.

Op bezoek bij Besiktas verschijnt Malen voor de derde keer aan de aftrap bij zijn nieuwe werkgever. In de competitiewedstrijden tegen SC Freiburg (2-1 verlies) en 1899 Hoffenheim (3-2 winst) had de voormalig speler van PSV ook een basisplaats. Malen hoopt in Istanboel zijn eerste doelpunt in dienst van Borussia Dortmund te maken. De Nederlandse aanvaller vormt woensdagavond een aanvalsduo met Erling Haaland. Het Noorse fenomeen overlegt ook dit seizoen indrukwekkende cijfers. Voor club en land staat hij sinds de zomerstop op dertien doelpunten in negen wedstrijden.

De verrichtingen in Turkije zullen ongetwijfeld goed in de gaten gehouden worden in Amsterdam. Borussia Dortmund en Besiktas maken immers deel uit van de Champions League-groep van Ajax. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelt later op de avond de uitwedstrijd tegen Sporting Portugal.

gerelateerd