Van Bommel is Blom dankbaar: "Het ging om centimeters"

15 september 2021, 16:20

Mark van Bommel is zeer tevreden over de rol die Kevin Blom dinsdagavond tijdens de Champions League-ontmoeting tussen Lille OSC en VfL Wolfsburg (0-0) speelde. Tot twee keer toe werd de Nederlandse trainer te hulp geschoten door zijn landgenoot, die als VAR bepalende ingrepen had.

Jonathan David leek Lille vroeg in de tweede helft op 1-0 te zetten. Blom had echter gezien dat de bal over de zijlijn was geweest, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. In blessuretijd greep de video-arbiter weer in. Danny Makkelie, die de leiding over de wedstrijd had, gaf Lille een strafschop na een overtreding op Amadou Onana. Blom constateerde echter dat de overtreding buiten het strafschopgebied was gemaakt, waardoor de penalty werd veranderd naar een vrije trap.

"De video-scheidsrechter had het niet makkelijk. Het ging slechts om centimeters, maar gelukkig zag hij alles goed", sprak Van Bommel na afloop van het doelpuntloze gelijkspel de pers toe. Wolfsburg speelde door een rode kaart van John Anthony Brooks de laatste 35 minuten met tien man. "Als je met tien man een punt pakt tegen de kampioen van Frankrijk, dan moet je tevreden zijn."

Voor Wolfsburg liggen er volop kansen om te overwinteren in de Champions League. De Duitse club is namelijk ingedeeld in een op papier zwakke poule. Sevilla en RB Salzburg zijn de andere groepsgenoten. De wedstrijd tussen de Spaanse en Oostenrijkse club eindigde in 1-1.