Ajax O18 begint Youth League met uiterst gelukkige remise

15 september 2021, 14:05   Bijgewerkt: 15 september 2021, 14:43

Voor Sporting Portugal en Ajax vanavond aan het echte werk in de Champions League beginnen, kwamen vanmiddag eerst de hoogste jeugdelftallen van beide clubs in actie. In het eerste Youth League-duel van dit seizoen hielden de ploegen elkaar op 1-1. Ajax mocht zich gezien een fortuinlijk doelpunt en een gemiste Portugese strafschop het meest gelukkig prijzen met die uitslag. 

Ook bij de openingstreffer van Sporting kwam overigens wat geluk kijken. Mateus Fernandes kon van ver uithalen nadat hij de bal door Ajax-doelman Charlie Setford per ongeluk in de voeten gespeeld kreeg. Zijn pegel werd bovendien nog van richting veranderd, waardoor de Engelse goalie helemaal geen kans meer had. Na tien minuten keken de jonge Amsterdammers al tegen een 1-0 achterstand aan.

Het herstellen daarvan lukte kort na rust, dankzij de Deense aanvaller Jeppe Kjaer. Na een goede interceptie dribbelde hij de zestien in en besloot hij uit te halen. Via liefst twee Sporting-verdedigers belandde de bal in het midden van het doel. De keeper lag op dat moment al in de korte hoek en was zodoende kansloos: 1-1. 

Dat zou ook de eindstand blijken, al kreeg Sporting de grootste kans om daar nog iets aan te veranderen. Na een handsbal van centrumverdediger Olivier Aertssen mocht de thuisploeg een kleine twintig minuten voor tijd nog eens van elf meter aanleggen. Spits Paulo Agostinho schoot echter dramatisch in: hoog over. Zo bleef het 1-1 en zijn alle ogen in Portugal en Nederland nu gericht op de ontmoeting tussen de hoofdmachten, om 21:00 uur vanavond. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen