Feyenoord
2 – 2
RKC Waalwijk

Leonardo: "Ik zie Mbappé ook volgend jaar niet vertrekken"

Leonardo: "Ik zie Mbappé ook volgend jaar niet vertrekken"

15 september 2021 – Lionel Messi vertrok bij Barcelona en Cristiano Ronaldo keerde terug bij Manchester United, maar de grootste transfer die deze zomer níét doorging was die van Kylian Mbappé. Real Madrid was bereid enorm veel geld neer te leggen, maar Paris Saint-Germain weigerde hem te laten gaan. Sportief directeur Leonardo haalde enkele weken later nog eens uit naar de Spaanse club.

"Dat Mbappé uiteindelijk bleef, was de enige uitkomst die er had kunnen zijn", stelde Leonardo tegenover Canal+, geciteerd door L'Équipe. "We hebben er nooit aan gedacht om het allemaal zonder Kylian te doen. Het verhaal is bekend: we waren niet blij met het gedrag van Real Madrid. Om in de laatste week van de transferperiode de onderhandelingen te openen voor een van de beste spelers ter wereld..."

Real Madrid bood 170 miljoen euro - en volgens sommige bronnen zelfs nog meer - voor Mbappé, maar kreeg 'nee' te horen. "We waren duidelijk over het bod dat ze uitbrachten. Het was in onze ogen niet genoeg, minder dan wat wij voor hem betaald hebben. Wat hun laatste bod betreft, dat is bij ons nooit binnengekomen."

De zorgen na de afgeketste transfer waren in Madrid niet bijzonder groot, omdat Mbappé nu volgend seizoen gratis op te pikken is. Als het aan Leonardo ligt, geldt dat echter niet. "Ik zie Kylian ook aan het einde van het seizoen niet vertrekken. De band tussen Mbappé en PSG is heel hecht. We denken niet aan alternatieven, ik denk niet dat iemand hier de toekomst zonder hem ziet."

gerelateerd