Dit is de vermoedelijke Champions League-opstelling van Ajax

Dit is de vermoedelijke Champions League-opstelling van Ajax

15 september 2021 – Ajax treedt vanavond met een tweetal wijzigingen in de basiself aan tegen Sporting Portugal voor de eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen. Dat is de verwachting van zowel het Algemeen Dagblad als De Telegraaf. Het gaat daarbij om basisplaatsen voor Maarten Stekelenburg en Lisandro Martínez.

Eerstgenoemde moest de wedstrijd tegen PEC Zwolle (0-2 winst) nog laten schieten vanwege liesklachten. Remko Pasveer verdedigde toen het Amsterdamse doel, maar zal vandaag dus weer op de bank plaatsnemen. Dat geldt overigens ook voor Jay Gorter, die het duel tegen PEC ook moest missen door een blessure. 

De andere - niet onverwachte - wijziging vindt achterin plaats. Martínez keerde te laat terug van zijn internationale verplichtingen om tegen PEC aan te treden, maar krijgt vanavond zijn basisplaats in het centrum terug. Dat gaat ten koste van Devyne Rensch, die die plek afgelopen zaterdag innam, maar ook van Nicolas Tagliafico. Voor de Argentijn geldt hetzelfde als voor Martínez, maar hij moet het nog doen met een reserverol. Daley Blind krijgt de voorkeur op linksback. 

De overige negen namen zijn dezelfde als afgelopen zaterdag. Dat betekent onder meer dat Steven Berghuis opnieuw als tien mag gaan spelen. Hij verving dit weekend al de geblesseerde Davy Klaassen op het middenveld. Antony, Sébastien Haller en Dusan Tadic vormen daarmee de rest van de voorhoede.

Het duel tussen Sporting Portugal en Ajax gaat om 21:00 uur van start. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch; Antony, Berghuis, Tadic; Haller

gerelateerd