Koeman realistisch: "Te weinig spelers van allerhoogste niveau"

Koeman realistisch: "Te weinig spelers van allerhoogste niveau"

14 september 2021 – Ronald Koeman was na afloop van de wedstrijd tussen FC Barcelona en Bayern München realistisch over de verwachtingen voor zijn ploeg. De trainer van de Catalaanse grootmacht zag grote verschillen tussen beide ploegen en was blij dat het publiek in Camp Nou zich ondanks de nederlaag positief opstelde.

"Natuurlijk is het altijd een teleurstelling als we een thuiswedstrijd met 0-3 verliezen", opperde Koeman na afloop voor de camera van RTL7. "Maar als je realistisch naar beide teams kijkt dan kan dit gebeuren. Dit was het beste wat we konden doen. Naarmate de wedstrijd vordert zie je het verschil tussen Bayern en Barcelona. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de wissels dan spreekt dat al voor zich."

Het verschil tussen Barcelona en de Europese top lijkt inmiddels alleen nog maar groter te worden. "Aan de ene kant moet je dat accepteren, maar aan de andere kant wil ik dat niet. Als ik vandaag naar het fysiek keek dan was Bayern veel sterker, zo hebben zoveel power. Wij hebben op dit moment te weinig spelers van het allerhoogste niveau. We eindigden met vier spelers van achttien jaar. Die worden heel goed, maar komen op dit moment te kort tegen Bayern."

Barcelona eindigde met een aantal piepjonge spelers uit de eigen jeugdopleiding. Dat bleek het publiek ondanks de 0-3 achterstand wel te kunnen waarderen. De aanwezige toeschouwers lieten hun ploeg namelijk niet vallen en bleven achter de manschappen van Koeman staan. "Het publiek reageerde goed. Ze lieten blijken dat ze onze situatie begrijpen", liet de coach weten over de steun van de fans.

gerelateerd