Feyenoord
2 – 0
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Barça gekraakt: "Dit leek wel een trainingspartijtje voor Bayern"

Barça gekraakt: "Dit leek wel een trainingspartijtje voor Bayern"

14 september 2021 – Ron Vlaar en Jan Boskamp zijn dinsdagavond geschrokken van het niveau van FC Barcelona. De Catalanen gingen op eigen veld met 0-3 onderuit tegen Bayern München. Volgens de analisten hoeven we dit seizoen niet veel te verwachten van de ploeg van trainer Ronald Koeman.

"Deze kun je gewoon toevoegen aan de situatie waar Barcelona in zit", aldus Vlaar bij RTL7. "Dit was gewoon ontluisterend. Ze zullen hun handen vol hebben om via de competitie de Champions League te bereiken. De club geeft wel aan dat ze met jonge jongens willen bouwen en dat kost tijd. Maar dit leek voor Bayern wel een trainingspartijtje."

Boskamp opperde op zijn beurt dat de schade voor de manschappen van Koeman veel hoger had uit kunnen vallen. "Met 0-3 komen ze nog goed weg", aldus de 72-jarige Rotterdammer. "Als het 0-5 of 0-6 wordt, had niemand iets kunnen zeggen. Ik denk dat Barcelona gewoon niet beter kan. Voor Luuk de Jong was het ondankbaar om op deze manier te spelen."

Barcelona verloor met Luuk de Jong, Frenkie de Jong en Memphis Depay in de basis met 0-3 van Bayern. Thomas Müller opende in de eerste helft de score en na de thee deed Robert Lewandowski ook nog twee keer een duit in het zakje. In groep E staan voor Barcelona ook nog ontmoetingen met Dinamo Kiev en Benfica op het programma.

gerelateerd