Deze Nederlanders doen mee aan de Conference League

14 september 2021, 22:33   Bijgewerkt: 16 september 2021, 18:19

Nederland is goed vertegenwoordigd in de Conference League. AZ, Feyenoord en Vitesse doen mee aan het nieuwe Europese toernooi, maar ook genoeg voetballers met een Nederlandse nationaliteit staan onder contract bij de buitenlandse deelnemers. FCUpdate.nl zet de clubs met spelers van Hollandse bodem op een rijtje.

Partizan Belgrado

Queensy Menig maakte deze zomer de overstap van FC Twente naar Partizan Belgrado. De aanvaller liet aan het begin van de transferperiode weten dat hij niet zat te wachten op een Servisch avontuur, maar uiteindelijk zette hij toch zijn handtekening onder een mooi contract. De vleugelflitser neemt het in het UEFA-toernooi op tegen KAA Gent, het Cypriotische Anorthosis en Flora uit Estland.

AS Roma

Een van de grootste clubs die meedoet aan het derde toernooi voor clubs. Het ensemble van José Mourinho lijkt een van de favorieten voor de prijs met smaakmakers Henrikh Mkhitataryan, Jordan Veretout en Tammy Abraham. Daarnaast is ook Rick Karsdorp nog altijd een gerespecteerde selectiespeler. De voormalig Feyenoorder neemt het op tegen CSKA Sofia, het Noorse Bodo/Glimt en het Oekraïnse Zorya Luhansk.

CSKA Sofia

Rick Karsdorp mag zich dus opmaken voor een duel tegen CSKA Sofia. Bij die ploeg komt hij meerdere Nederlanders tegen. De kans is zelfs groot dat hij het in een onderling duel op moet nemen tegen vleugelaanvaller Yanic Wildschut. Ook voormalig NAC Breda-verdediger Menno Koch en oud-Spartaan Jurgen Mattheij spelen bij de Bulgaarse topclub.

Union Berlin

Rick van Drongen speelde vorig seizoen nog op het tweede niveau van Duitsland met Hamburger SV, nu gaat hij Europa in met Union Berlin. Het jeugdexponent van Sparta Rotterdam speelt in de Berlijnse hoofdstad samen met Timo Baumgartl, die wordt gehuurd van PSV. Zij keren dit seizoen voor even terug in Nederland. De ploeg zit namelijk in dezelfde poule als Feyenoord. De andere tegenstanders zijn Maccabi Haifa en Slavia Praag.

Slovan Bratislava

Joeri de Kamps speelde voor vier verschillende clubs, maar nog nooit werd er een cent betaald aan transfersommen. Hij werd door Ajax verhuurd aan sc Heerenveen en vertrok vervolgens transfervrij naar NAC Breda. Na anderhalf jaar bij de parel van het zuiden ging hij gratis naar Slowakije. Nu mag hij het in de Conference League opnemen tegen FC Kopenhagen, PAOK Saloniki en Lincoln Red Ims uit Gibraltar.

FC Kopenhagen

FC Kopenhagen zit dus bij Slovan Bratislave in de poule. Dat betekent dat De Kamps het opneemt tegen Kevin Diks. De vleugelverdediger werd door Fiorentina twee keer verhuurd aan Aarhus en maakte daar zoveel indruk dat de Deense topclub hem binnenhengelde. Hij tekende een vierjarig contract in de hoofdstad en speelt daar samen met oud-Ajacied Nicolai Boilesen. 

Tottenham Hotspur

De bekendste Nederlander in dit lijstje speelt bij Tottenham: Steven Bergwijn. De Oranje-international en zijn club zijn net als AS Roma een van de favorieten voor de titel. De aanvaller kon onder José Mourinho niet rekenen op veel speeltijd, maar krijgt van Nuno Espirito Santo veel vertrouwen. Met grote namen als Dele Alli, Giovani Lo Celso, Harry Kane en Heung Min-son mag Vitesse de borst natmaken. De Arnhemmers zitten namelijk bij de Engelse club in de poule, samen met Stade Rennes en het Sloveense Mura.

FC Basel

Omonia van Cyprus, Qarabag uit Azerbeidzjan en Kairat Almaty uit Kazachstan: Wouter Burger kan tot de winter Air Miles sparen. De middenvelder maakte deze zomer de overstap van Feyenoord naar FC Basel na verhuurperiodes bij Excelsior en Sparta. Na jaren in Rotterdam zal het ongetwijfeld even wennen zijn voor de middenvelder, die tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen onder Arne Slot nog gebruikt werd als gelegenheidsverdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen