Amorim looft Ajax: "Ze behoren tot de betere teams van Europa"

Amorim looft Ajax: "Ze behoren tot de betere teams van Europa"

14 september 2021 – Rúben Amorim kijkt uit naar de wedstrijd van zijn Sporting CP tegen Ajax. De 36-jarige oefenmeester maakt zijn debuut als trainer in de Champions League en verwacht veel van de openingswedstrijd in groep C. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel sprak hij lovend over de aanstaande tegenstander.

"Ajax staat bekend om de jeugd en het opleiden van geweldige spelers", aldus de Portugees. "Dat geldt natuurlijk ook voor Sporting CP, dus je zou ons met elkaar kunnen vergelijken. Maar we zitten op dit moment in een andere fase. Ajax stond een tijdje geleden nog in de halve finale van de Champions League. Wij hebben afgelopen weekend goed gespeeld tegen FC Porto. Als je dan een paar dagen later tegen Ajax mag voetballen, zal de motivatie erg hoog zijn."

Bij de regerend landskampioen van Portugal kijkt men vooral naar de eigen kwaliteiten en Amorim verwacht een strijdend Sporting. "Wij zullen iedere wedstrijd vechten en het heeft geen zin om naar de cijfertjes te kijken. Dat doen we in de competitiie ook niet. We willen competitief zijn aan de beste clubs van Europa. Daar hoort Ajax zeker bij. Ze hebben een trainer die de filosofie goed kent en naar buiten brengt. We willen competitief zijn en deze wedstrijd winnen."

Sporting en Ajax trappen woensdagavond om 21.00 uur af in het Estádio José Alvalade. De andere twee ploegen uit groep C, Besiktas JK en Borussia Dortmund, treffen elkaar om 18.45 uur al op Turkse bodem. Ajax is momenteel de nummer twee van de Eredivisie, terwijl Sporting na vijf speeldagen op de derde plek staat in de Primeira Liga.

gerelateerd