Ten Hag eerlijk over Klaassen: "Dat heeft hem genekt"

Ten Hag eerlijk over Klaassen: "Dat heeft hem genekt"

14 september 2021Ajax begint woensdagavond aan de Champions League. Erik ten Hag verwacht een pittige wedstrijd tegen de Portugezen, mede door diverse blessures. Zo zijn Mohammed Kudus, Davy Klaassen en Zakaria Labyad allemaal geblesseerd. 

"Ajax heeft Benfica twee jaar geleden uitgeschakeld. We kunnen die ervaringen nu weer gebruiken. Natuurlijk geeft het geen garanties. We moeten ook niet in het verleden leven, het gaat om morgen", reageert de trainer op het feit dat Nederlandse ploegen het altijd moeilijk hebben tegen Portugese ploegen. Ten Hag stelt dat de Amsterdammers klaar zijn voor de Champions League. "We begonnen het seizoen met meerdere hobbels op de weg. Het team is inmiddels gegroeid en individuele spelers zijn gegroeid. We zijn beter op elkaar ingespeeld en condititioneel zijn we sterker. We kijken er naaruit om ons te meten met een hele goede ploeg."

Ajax lijkt weer met Steven Berghuis als nummer tien te gaan spelen, omdat er dus drie aanvallende middenvelders geblesseerd zijn. Davy Klaassen was afgelopen weekend geblesseerd en kan dus ook nu nog niet meedoen. "Toen hij terugkeerde van het Nederlands elftal wist ik dat het niet goed zat. Het is heel vervelend. Davy was in topconditie toen hij naar het EK ging, maar hij keerde in hele slechte conditie terug. Wij hebben dat weer opgebouwd, maar hij was nog niet gewend aan drie wedstrijden in een week. Dat heeft hem genekt. Aan de andere kant hebben we wel een selectie die zulke problemen kan opvangen."

Ten Hag kan wel beschikken over Sébastien Haller. De spits werd afgelopen seizoen door een administratieve fout niet ingeschreven voor de Europa League, maar mag nu debuteren in het Miljoenenbal. Het is ook een mogelijkheid om met Dusan Tadic in de spits te beginnen. "Het is altijd een afweging die je maakt, omdat we weten dat het heel succesvol is. Je kijkt naar de zwakte van de tegenstander, maar ook naar vorm. Zo maken we een keuze", aldus Ten Hag.

Dusan Tadic
De Serviër was ook aanwezig tijdens de persconferentie. Of hij linksbuiten, als spits of zelfs als aanvallende middenvelder moet opdraven tegen Sporting? De aanvoerder maakt het niet uit. "Ik kan op meerdere posities uit de voeten. Waar je ook speelt, je moet altijd alles doen om te winnen. Het is heel simpel: als de Champions League begint, moeten wij top zijn. Wij zijn er klaar voor en willen ons van onze beste kant laten zien", besluit hij.

gerelateerd