Zlatan moet na droomrentree CL-terugkeer uitstellen

14 september 2021, 14:51   Bijgewerkt: 14 september 2021, 15:04

AC Milan kan woensdagavond tijdens het Champions League-treffen met Liverpool geen beroep doen op spits Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits heeft te veel last van een achillespeesblessure en moet het duel op Anfield aan zich voorbij laten gaan. 

Dat melden diverse bronnen over de spits. Voor AC Milan is de absentie van de aanvaller een flinke domper. De Serie A-club keert na acht jaar afwezigheid terug op het grootste Europese podium. De Rossoneri eindigden vorig seizoen als tweede op de ranglijst, achter stadsgenoot Internazionale.

Ook voor Zlatan zelf is zijn ontbreken een tegenvaller. De oud-Ajacied speelde op 22 november 2017 zijn laatste Champions League-duel, in dienst van Manchester United. Warme herinneringen zal Ibra daar niet aan koesteren: er werd met 1-0 verloren van FC Basel en zijn bijdrage bleef beperkt tot vijftien minuten.

Afgelopen weekend kon Ibrahimovic nog wél juichen. In het met 2-0 gewonnen thuisduel van AC Milan tegen SS Lazio kwam hij een half uur voor tijd binnen de lijnen en nam hij de tweede treffer van zijn ploeg voor zijn rekening. Het was zijn eerste doelpunt dit seizoen, omdat hij tot dusver in de lappenmand zat. AC Milan staat bij haar Champions League-terugkeer overigens voor een lastige taak. Naast Liverpool treft het team van coach Stefano Pioli in groep B ook Atlético Madrid en FC Porto.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen