Feyenoord
2 – 0
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Peer Koopmeiners 'beetje jaloers' op broer Teun na transfer

Peer Koopmeiners 'beetje jaloers' op broer Teun na transfer

14 september 2021 – Jong AZ-aanvoerder Peer Koopmeiners kijkt enigszins jaloers toe hoe zijn broer Teun geniet van het leven in Italië. De Oranje-international maakte zaterdag zijn debuut voor Atalanta Bergamo. Koopmeiners viel vijf minuten voor tijd in tijdens het met 1-2 verloren thuisduel tegen Fiorentina.

''Het bevalt hem onwijs goed daar'', vertelt Peer tegenover NH Nieuws. ''Mijn moeder zit nu in Bergamo en mijn vader is er laatst ook al even naartoe geweest.'' Voor Teun zijn het niet alleen op het veld spannende tijden. ''Hij moet nog heel veel dingen regelen, waaronder het vinden van een huis. Maar verder geniet hij daar met volle teugen.''

De verhalen die Peer hoort over het leven in Lombardije, zijn louter positief. ''De club is onwijs mooi, Atalanta heeft een fantastisch trainingscomplex. Ook qua stad schijnt Bergamo heel fijn te zijn om te wonen en te leven. Ik hoor tot dusver alleen maar positieve verhalen uit de hoek van mijn broer, dus ik ben eerlijk gezegd wel een klein beetje jaloers op hem. Ik laat hem nu nog even met rust, want voor hem is het ook nog allemaal nieuw. Er zijn nu ook veel bekenden die even langs willen komen. Maar ik denk dat ik er binnenkort, als hij daar is gesetteld, zeker even ga kijken."

Peer Koopmeiners wacht nog op zijn doorbraak in het eerste elftal van AZ. Vooralsnog moet hij het doen met wedstrijden bij Jong AZ, dat maandag de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie heroverde door met 2-1 te winnen van De Graafschap. Koopmeiners zelf was verantwoordelijk voor de openingstreffer.

gerelateerd