Ajax mist Klaassen definitief, maar viertal keert terug in selectie

14 september 2021, 12:54

Ajax-trainer Erik ten Hag neemt Davy Klaassen niet mee naar Portugal. De middenvelder is niet fit uit de interlandbreak gekomen met het Nederlands elftal en ontbrak afgelopen weekend al tegen PEC Zwolle. Ten opzichte van het duel in de Eredivisie zijn Jay Gorter, Maarten Stekelenburg, Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico weer teruggekeerd.

Dat heeft Ajax laten weten op het clubkanaal. Van Klaassen lekte al uit dat hij vanwege liesklachten vermoedelijk niet kon spelen, maar Erik ten Hag neemt hem helemaal niet mee naar het duel met Sporting Portugal. Mohammed Kudus en Sean Klaiber zijn eveneens niet van de partij, zij kampen ook nog altijd met een blessure. Andre Onana is niet speelgerechtigd, maar daar tegenover staat de terugkeer van Stekelenburg en ook Gorter, die tijdens interleandbreak met een blessure voortijdig terugkeerde in Amsterdam van zijn avontuur met Jong Oranje.

Daardoor kan Ten Hag over een vrijwel fitte selectie beschikken ten opzichte van wat de verwachting was, met uitzondering van Klaassen. Opponent Sporting mist overigens eveneens minimaal twee sterkhouders: aanvoerder Sebastián Coates is geschorst en topscorer Pedro Gonçalves geblesseerd. Achter de namen van Gonçalo Inácio, Tiago Tomás en Manuel Ugarte staat nog een vraagteken, al trainden de eerste twee wel weer met de groep mee. 

Lees ookSporting Portugal krijgt slecht nieuws richting CL-duel met Ajax 

De Ajax-selectie:

Remko Pasveer

Maarten Stekelenburg

Jay Gorter

Perr Schuurs

Jurriën Timber

Devyne Rensch

Ryan Gravenberch

Kenneth Taylor

Mohamed Daramy

Steven Berghuis

Daley Blind

Sébastien Haller

Edson Álvarez

Dusan Tadic

David Neres

Danilo

Antony

Nico Tagliafico

Lisandro Martínez

Noussair Mazraoui

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen