Meevaller Koeman richting Bayern, Luuk de Jong debuteert

14 september 2021, 12:39   Bijgewerkt: 14 september 2021, 13:40

Positief nieuws voor FC Barcelona-trainer Ronald Koeman in aanloop naar de Champions League-ontmoeting van vanavond (dinsdag 21:00 uur) tegen Bayern München. De Nederlander heeft tegen de Duitse landskampioen weer de beschikking over centrale verdediger Gerard Piqué en rechtsachter Sergiño Dest.

Dat bevestigde de Catalaanse club zojuist via haar officiële kanalen. Bij Barça lijkt Koemans landgenoot Luuk de Jong zich te kunnen gaan opmaken voor zijn eerste minuten in het shirt van zijn nieuwe werkgever. De van Sevilla gehuurde spits behoort voor het eerst sinds zijn komst tot de wedstrijdselectie. Nu Antoine Griezmann is verkocht aan Atlético Madrid en Martin Braithwaite maanden aan de kant staat met een knieblessure, is de kans groot dat De Jong gaat debuteren.

Naast Braithwaite kan Koeman ook nog altijd geen beroep doen op aanvallers Ansu Fati, Agüero, en Dembélé, waardoor de oefenmeester een behoorlijke puzzel heeft te leggen. Interessant wordt vooral of hij vasthoudt aan het 4-3-3-systeem of na het uitvallen van Braithwaite toch weer terugschakelt. Als hij vasthoudt aan zijn formatie met drie aanvallers, is het interessant om te zien wie er aan de rechterkant zal staan. 

Lees ookHoeness haalt keihard uit naar FC Barcelona: "Failliet"

Dest kwam niet helemaal fit uit de interlandperiode, terwijl Piqué in de voorlaatste wedstrijd voor de interlandbreak een blessure opliep. Beiden kunnen echter wel weer in actie komen dinsdagavond. In Groep E worden FC Barcelona en Bayern München vergezeld door Benfica en Dynamo Kiev. Barça zal uit zijn op revanche, nadat de laatste ontmoeting met Bayern op 14 augustus 2020 eindigde in een deceptie: 2-8.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen