Ten Hag over contractverlenging Mazraoui: "Goede van de mens"

Ten Hag over contractverlenging Mazraoui: "Goede van de mens"

14 september 2021 – Erik ten Hag rekent erop dat Noussair Mazraoui (23) zijn in 2022 aflopende contract bij Ajax gewoon gaat verlengen. De rechtsback is al heel lang in gesprek met de Amsterdammers over een nieuwe verbintenis, maar vooralsnog kwam er geen witte rook. Dat de verdediger is overgestapt naar Mino Raiola, roept vraagtekens op, maar vooralsnog niet bij Ten Hag.

De oefenmeester laat tegenover De Telegraaf weten dat hij rekent op Mazraoui, ondanks dat de excentrieke zaakwaarnemer bij zijn andere pupillen Justin Kluivert en Brian Brobbey besloot om toch geen contractverlenging aan te gaan in Amsterdam. Beide voetballers vertrokken uiteindelijk, terwijl ook zij de intentie uitspraken om bij Ajax te blijven.

Toch is Ten Hag niet bezorgd over de situatie. "Noussair heeft zelf aangegeven dat hij zijn contract wil verlengen en ik ga uit van het goede van de mens", stelt de oefenmeester, die verwacht dat Raiola niet zo veel invloed heeft op de keuzes van de Ajacied. "Uiteindelijk is het de speler zelf die beslist of hij bijtekent."

Lees ookMazraoui over contract: "Ik hoop dat het goed komt"

Mazraoui kent een uitstekend seizoen bij Ajax. De rechtsback houdt de doorgebroken Devyne Rensch, opgeroepen voor het Nederlands elftal, vooralsnog uit de basis van de Amsterdammers. Volgens Ten Hag heeft de international van Marokko een ontwikkeling ondergaan en stelt hij zich professioneler op dan voorheen. Met één goal en twee assists in vijf officiële wedstrijden beschikt Mazraoui bovendien over uitstekende cijfers tot dusver dit seizoen.

gerelateerd