Feyenoord
3 – 1
SC Heerenveen

Wijnaldum legt uit waarom hij PSG in 2015 nog afwees

Wijnaldum legt uit waarom hij PSG in 2015 nog afwees

14 september 2021 – Georginio Wijnaldum verbond zich deze zomer voor drie jaar aan Paris Saint-Germain, maar was in het verleden al eens dicht bij een overgang naar de Franse hoofdstad. In een interview in L'Equipe legt de dertigjarige middenvelder uit waarom hij zijn huidige club in 2015 afwees.

Wijnaldum was op dat moment nog speler van PSV. "De eerste contacten gaan terug tot 2014, na het WK. PSG wilde dat ik zou komen, maar ik wilde nog een jaar bij PSV blijven om te proberen Nederlands kampioen te worden voordat ik vertrok. Ik wilde ook bij Memphis Depay blijven. Ik was het seizoen daarvoor geblesseerd en voelde me een beetje schuldig tegenover de supporters", vertelt Wijnaldum in de Franse sportkrant.

Wat Wijnaldum voor ogen had, kwam uit: hij werd kampioen met PSV en vertrok de daaropvolgende zomer. "Ik stond daarna meer open voor het idee om te vertrekken. PSG kwam terug, maar op dat moment had ik niet het gevoel dat zij mij heel graag wilden aantrekken. Ik koos er toen voor om te tekenen bij Newcastle United, dat mij heel graag wilde en dat duidelijk maakte."

Deze zomer viel de keuze van Wijnaldum wel op PSG. De Oranje-international leek na zijn transfervrije vertrek bij Liverpool op weg naar FC Barcelona, maar veranderde op het laatste moment van gedachten. "Ik ga altijd op mijn gevoel af. Een paar maanden geleden wilde ik nog bij Liverpool blijven. Maar zonder op de details in te gaan, kreeg ik niet het gevoel dat ze me wilden houden. Dan moet je door. Barcelona meldde zich en daar was ik heel blij mee, want dat was als kind de club van mijn dromen. Ik zag het zitten om bij Barcelona te tekenen, maar de onderhandelingen duurden lang en toen verscheen PSG op het toneel. In tegenstelling tot zes jaar geleden, kreeg ik het gevoel dat de club mij echt wilde hebben."

gerelateerd