Ajax mist Klaassen in eerste Champions League-wedstrijd

Ajax mist Klaassen in eerste Champions League-wedstrijd

13 september 2021 – Ajax moet het woensdag in de Champions League stellen zonder Davy Klaassen, zo meldt De Telegraaf. De 28-jarige middenvelder ondervindt og te veel last van de liesklachten die hij tijdens de interlandperiode heeft opgelopen. Klaassen zal dinsdag niet met de Ajax-selectie naar Portugal reizen voor de wedstrijd tegen Sporting.

Erik ten Hag maakte zaterdagavond na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle (0-2) bekend dat voor Klaassen de wedstrijd tegen Sporting een race tegen de klok zou worden. De middenvelder is maandag getest op De Toekomst en toen bleek dat hij nog niet pijnvrij was, is besloten hem buiten de selectie voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League te houden.

De afwezigheid van Klaassen is een fikse streep door de rekening van trainer Erik ten Hag. Mits fit speelt de ervaren middenvelder in principe altijd. Door de absentie van Klaassen is de kans groot dat Ajax in Portugal weer met Steven Berghuis op de positie van nummer 10 speelt. De van Feyenoord overgekomen nam in Zwolle die plaats op het veld ook al in.

Voorts meldt bovengenoemde krant dat de kans groot is dat Maarten Stekelenburg wel tijdig hersteld is voor de wedstrijd in Lissabon. De doelman kampte ook met liesklachten, maar lijkt de race tegen de klok wel te winnen.

gerelateerd